Yardımeli Derneği

35 Ülke 45 Bölgede Muhtaçların Yüzü Gülecek

35 Ülke 45 Bölgede Muhtaçların Yüzü Gülecek

35 Ülke 45 Bölgede Muhtaçların Yüzü Gülecek

Yardımeli Derneği Kurban Bayramında Kurbanlarınızı muhtaçlara ulaştıracak.

Yardımeli Derneği Kurban Bayramında Kurbanlarınızı muhtaçlara ulaştıracak.

5 Kıtaya Şefkat Hareketi

 “Kurban yakınlaşma ve paylaşmadır” sloganıyla Kurban faaliyetlerine başlayan Yardımeli çalışmalarını hızla sürdürüyor. Tüm ülkelere gidecek ekipler tek tek belirlendi, ekiplere gerekli eğitimler verildi.

Yardımeli,  2015 Kurban organizesinde başta Türkiye olmak üzere Dünyanın 35 ülke ve 45 bölgesinde Kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Türkiye ve Dünyada Kurban dağıtımı yapılacak bölgeler belirlenirken en çok ihtiyacın olduğu yerler öncelikli olarak ele alındı.

 

Kurban Fiyatları Ne Kadar?

Bölgelere göre Kurban fiyatı 3 ayrı kategoride belirlendi;

  • Asya, Afrika ve Türk Cumhuriyetleri için 375 TL
  • Balkanlar için 625 TL
  • Türkiye, Filistin-Gazze, Suriye, Irak ve Mısır 750 TL

Kurbanlarınızı Nasıl Bağışlayabilrsiniz?

  • Dernek Genel Merkezi’ne gelerek elden bağış yapabilirsiniz.
  • Posta Çeki yoluyla 5504911 nolu hesaba yatırabilirsiniz.
  • Yardımeli Derneği 0212 541 48 00’dan  bilgi alabilir ve bağış yapabilirsiniz.
  • Türkiye Finans, Albaraka Türk, Kuveyt Türk veya Ziraat Bankası’nın size en yakın şubesine giderek, Yardımeli Derneği’ne “Kurban Bağışı” yapacağınızı belirterek, masraf ödemeden, hesap numarası vermeden bağışınızı yapabilirsiniz. Ayrıca bu bankaların internet bankacılığı sisteminde “BAĞIŞ” bölümünden veyawww.yardimeli.org.tr adresinden online olarak bağış yapabilirsiniz. Lütfen bağış yaparken açıklama bölümüne ülke, bağış türünü (Kurban/Adak/Akika) ve telefon numaranızı belirtiniz.

Kurbanların Alımı ve Kesimi Nasıl Yapılıyor?

  • Ülke ve bölgelerde Yardımeli görevlileri tarafından kurban olma özelliklerine uygun kurbanlıklar satın alınır.
  • İslami usullere uygun olarak Yardımeli görevli ve gönüllülerinin mahiyetinde, vekalet verenlerin isimleri okunarak  kesilen kurbanlıklar ihtiyaç sahiplerine elden ulaştırılır. Kesimde özellikle hijyen ve çevre sağlığına dikkat edilir.
  • Ülke ve bölgelerde kurban kesimlerinin yapıldığına dair bilgi kısa mesaj ile bağışçılara (vekalet sahiplerine) ulaştırılır.

Kurbanlarınızla Yoksulların Yüzü Gülecek

Kurban Bayramında hayırseverlerin yapacağı bağışlarla kesilecek ve muhtaçlara ulaştırılacak her bir Kurban büyük manalar ve faydalar içeriyor. Kurbanın kişiyi Allah’a yaklaştırmasının yanı sıra, muhtaçlar için anlamı ise çok özel: İhtiyaç sahibi bir aile hiç tanımadığı, bir hayırseverin bağışladığı Kurban payını, hiç tanımadığı, kıtaları aşarak, eşlerini çocuklarını bayramda geride bırakarak gelen insanların kapısını çalmasıyla kavuşuyor. Kurban payını götüren bu gönüllüler bazen binlerce km uzaklardan gelebiliyor.

Yolumuzu Gözlüyorlar…

Bu muhtaç ailelerin bir kısmı belki senede bir defa Kurban döneminde et yiyebilen insanlar. Durum böyle olunca her Kurban dönemi çocuklarını, eşlerini, sevdiklerini geride bırakarak kapılarını çalacak o insanların yolunu gözlüyor…

Kurban, Ümmetin ve İnsanlığın Kaynaşması Adına Bir Başlangıç…

Kurbanla başlayan süreç sadece bir paketlik Kurban payının verilmesiyle son bulmuyor. Kurban organizesine katılanların gittikleri bölgelerle ilgili hazırladıkları raporlar doğrultusunda mağdur ve mazlum halklara ihtiyaç duyulan kalıcı yardımlar da yapılması adına süreç başlıyor. Bu raporlar ve yapılan diğer fizibilite çalışmaları sonrası kimi bölgede çocuklar ve anneler hastalıktan ölmesin diye hastaneler, kimi bölgelerde yetimlerin hayata tutunması için yetimhaneler-külliyeler, bir yudum içilebilir suya ihtiyaç duyan bölgelerde su kuyuları, fakirliğe kalıcı çözüm olması adına süt keçileri verme gibi çeşitli projeler hayata geçiriliyor.

Kurbanın muhtaçlar için anlamına tekrar dönecek olursa bir örnek vermek yerinde olacaktır: Yurt dışında bazı bölgelerdeki muhtaçlar Kurban döneminde aldığı eti yıl boyu yetirebilmek için kendilerince bir çözüm bulmuşlar. Bu çözüm ellerine geçen 5 kg’lık eti kurutmak ve toz haline getirmek. Toz haline getirdikten sonra yemeklerinde bunu kullanmak. Tabi yemek derken içinde bir kaç sebzenin katıldığı bir yemek akla gelmemeli. Malzemesi sadece su olan, ocakta birkaç litre suyun kaynağı bir tencereye sadece bir avuç atılarak oluşturulan bir yemek. Tencerenin içinde bir avuç et tozu… Et yok, malzeme yok… Ancak bu şekilde yıl boyu yemek yapılabiliyor. Tabi bu su ve bir avuç et tozundan oluşan yemeği her gün yapmamak şartıyla…

Paylaş: